Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Aloe aristata

Gènere: Aloe
Espècie: aristata
Família: Liliàcies
Nom popular: Planta torxa, torxes.
Distribució natural: Originària de Sudàfrica i països colindants cap a Africa Central.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Requereix substrats drenants ja que no tolera les condicions d’humitat permanent. Viu bé en sorres i margues.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Taronja
Color B: Vermell
Floració: Estiu
Porte: Planta estolonífera de roseta compacta, formant un feix de fulles suculentes disposades en espiral, de fins 15-30 cm de diàmetre i fins 50 cm d’alçada en floració.
Fulles: Perennes, carnoses.
Resistència al fred: Zona 10 (-1,1 a +4,4º C)
Característiques: Planta estolonífera que forma rosetons petits (15 a 30 cm de diàmetre), sense tija, amb fulles dentades i suculentes tacades de blanc i amb un feix de pèls suaus i blancs als àpex. Floreix a principis d’estiu. La tija florífera, de fins a 50 cm d’alçada, surt del centre de la planta i en el seu estrem apical neixen les flors tubulars de color taronja vermellós, de 4 cm de llargària. Les flors, riques en nèctar, solen atraure les abelles i vespes.
Usos freqüents: Viu molt bé en rocalles seques, en zones de sòls prims del jardíns i parcs i fins i tot en contenidors, tant a ple sol com a mitja ombra. Viu bé en zones costaneres ja que tolera molt bé la influència marítima. Apte per a recobriments densos en parterres gràcies a la seva formació d’estolons per on s’expandeix i reprodueix la planta. Molt atractiva per a les abelles.
Jardinería: Planta de molt fàcil implantació i manteniment. Agraeix un reg setmanal a l’estiu. A l’hivern es pot regar molt poc o gens. Deixar que el substrat s’assequi entre regs ja que es poden podrir les fulles i la planta sencera. Molt resistent a plagues i malalties. Podria ser afectada per alguna cotxinilla. Protegir-la de les gelades fortes, tot i que tolera bé les gelades febles continuades.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto