Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Carex solandri

Gènere: Carex
Espècie: solandri
Família: Ciperàcies
Distribució natural: Endemisme de Nova Zelanda. Al Nord i al Sud, i a les illes Stewart. Viu de l’estatge montà a la costa. En general als marges dels boscos, terrasses al•luvials i riberes de rius.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol, Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera textures argiloses, sorrenques i franques. Requereix disposar d’un bon drenatge. Tolera la sequera del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Bru
Floració: Estiu Tardor Hivern
Porte: Mata de fulles cintiformes, de fins 50 cm d’alçada i fins a 50 cm d’amplada.
Fulles: Perennes, cintiformes.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Mata de fulles acintades, de color verd fosc i brillant, amb les puntes de color broncejat a ataronjat, de 1,5 a 6,5 mm d’amplada, amb un doble plec longitudinal. Tiges trígones de 10 a 100 cm de llargària, amb beines de color bru vermellós a negre a la base. Floreix des de l’agost al desembre, amb espigues terminals de 3-4 mm de diàmetre.
Usos freqüents: Apte per a zones situades des de ple sol a l’ombra. Molt bona entapissant, capaç de fer recobriments molt densos. Pot viure en jardins a prop de la costa. És força atractiva per a les papallones.
Jardinería: Prefereix un lloc premanentment humit i mitja ombra, però una vegada establerta pot tolerar ple sol i períodes de sequera.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto