Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Eucaliptus pulverulentha

Gènere: Eucaliptus
Espècie: pulverulentha
Família: Mirtàcies
Nom popular: Arbre de fulles de plata, arbre de pols.
Distribució natural: Originària de Nova Gal•les del Sud, a Austràlia. Rara a la natura, amb una distribució natural altament disjunta. Arriba a 1000 m.s.m., a les crestes o part superiors dels pendents muntanyencs, generalment rocosos. És comporta com a planta de sotobosc en boscos oberts.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natua àcida, neutre o bàsica del substrat. S'adapta bé en sòls francs sorrencs, en graves, esquists, roques sedimentàries. Requereix un bon drenatge del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Crema
Color B: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Petit arbre força ramificat, de 6-10 m d'alçada.
Fulles: Perennes, aromàtiques.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Petit arbre de brancam múltiple, de 6-10 m d'alçada, d'escorça llisa, de color gris a bronze, que es desprèn en tires llargues. Les tiges joves són glauques, gris blavoses. Fulles cordiformes i arrodonides, sèssils, oposades, d'aspecte cerós, blau verdoses, de fins a 5 cm de diàmetre. Rarament l'arbre madur canvia la forma de les fulles, que poden arribar a ser lanceolades, de color gris sense brillo, de fins 10 cm de llargària i 2 cm d'amplada. Les flors, sense peciol i en grups de tres, apareixen entre finals de primavera i finals d'estiu a les axil•les de les fulles, de color crema o blanc, i són seguides per fruits també sèssils, de cilíndrics a hemisfèrics, de color blau grisós, de 5-8 mm de llarg i 6-8 mm de diàmetre. És una planta molt aromàtica. Les flors desprenen aroma de mel i el fullam la característica fragància de mentol i eucaliptus.
Usos freqüents: Molt apte per a condicions d'enjardinament difícils, xerojardineria i jardineria de baix manteniment. Apte per a jardins amb pendent i en rocalles. Es pot usar com a peu aïllat o en alineaments en mitjanes i en bardisses. Gràcies a la seva tolerància a la poda es pot fer servir com a arbust de mida mitjana o com a arbre. Molt apte per a plantacions en zones urbanes, tant en forma arbòria com arbustiva, tant a ple sol com a mitja ombra. Interessant també per les seves propietats aromàtiques. Molt atractiu per als insectes polinitzadors.
Jardinería: El creixement és més lent que en altres eucaliptus, de menys d'un metre per any. És preferible no regar la planta amb regularitat ja que prefereix sòls no gaire humits. Tolera molt bé la poda agressiva. Degut a la formació d'un lignotubercle torna a créixer dens des de la base si s'ha podat arran. Si es manté com a planta arbustiva de vegades es convenient la poda severa per a renovar-la després d'un hivern rigorós. En els jardins, tractat com a arbust, tot i que tolera bé el fred, viu millor envoltat d'altres arbustos que el protegeixin. Proporcionar-li un bon drenatge.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Arbòries.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto