Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Eucaliptus crenulata

Gènere: Eucaliptus
Espècie: crenulata
Família: Mirtàcies
Nom popular: Eucalipte Buxton, eucalipte de plata.
Distribució natural: Endèmic de la Vall de Riu Acheron, a Victòria (Austràlia). També hi ha una petita població a Victòria a les planes de Yering, a prop del Riu Yarra Glen. Creix de forma natural sempre en planes i àrees de poc pendent, sovint pantanoses o propenses a inundacions. Planta en perill d'extinció en el seu hàbitat natural.
Humitat: Baixa, Mitjana o Alta
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Pot viure bé enla majoria de sòls (sorrencs, argilosos, llimosos). Sense problemes de drenatge, pot viure en sòls amb tendència a l'embassament.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Petit arbre de fullam dens que rarament excedeix els 8 m d'alçada.
Fulles: Perennes, sense transformació en la maduresa de l'arbre.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Petit arbre de fullam dens que rarament excedeix els 8 m d'alçada, d'escorça aspra de color gris a la base del tronc i llisa i grogosa el el brancam superior. De fulles glauques ceroses, verd blavoses i amb els marges crenulats, sèssils i oposades, de 6 x 5 cm. Aquestes fulles es conserven en la maduresa. Floreix a la primavera, amb flors blanques abundants en grups de fins a 7-11 a les axil•les de les fulles. Els fruits són bruns, en forma de copa.
Usos freqüents: Especialment indicat per a zones amb problemes de drenatge o amb tendència a l'embassament del sòl. Es pot usar en plantacions a plena terra i en contenidors en zones urbanes i jardins, tant com a arbre com en forma arbustiva, a ple sol o a mitja ombra. Interessant per la fragància del seu fullam. Interessant en mitjanes, tanques i pantalles on és requereix un desenvolupament molt ràpid. Molt atractiu per a les abelles.
Jardinería: Planta amb molt pocs requeriments. No li cal protecció a l'hivern ni preparació del sòl (admet els embassaments sense problema). Tolera molt bé la poda forta i es pot mantenir com a planta arbustiva al rebrotar amb molta facilitat. No presenta problemes greus de malalties o plagues d'insectes.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Arbòries.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto