Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Diospyros virginiana

Gènere: Diospyros
Espècie: virginiana
Família: Ebenàcies
Nom popular: Caqui americà
Distribució natural: Originari del Sud de Connecticut, Florida, i a l'Oest de Texas, Louisiana, Oklahoma i Kansas. La seva àrea de distribució majoritària és la conca del riu Mississipi. En el seu hàbitat natural creix en boscos rocosos oberts, clarianes de pedra calcària, pradells, camps abandonats i vores de camins.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Prefereix els sòls sorrencs i ben drenats, profunds i rics, però s'adapta bé als terrenys rocosos i fins i tot argilosos si disposa d'un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Verd
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbre diòic caducifoli de 10-20 m d'alçada, de tronc curt i prim i branques pendulars i arrels estoloníferes, d'aspecte una mica arbustiu. Més piramidal de jove, més obert a la maduresa.
Fulles: Caduques, verd brillants entre primavera i estiu, ataronjades o vermelles a la tardor.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Arbre diòic caducifoli (la major part dels cultivars són partenocarpics: produeixen fruits sense llavors ni polinització), de 10-20 m d'alçada, de tronc curt i prim, branques pendulars i arrels estoloníferes, amb aspecte arbustiu. L'escorça és marró obscur o gris fosc, profundament dividida en plaques d'aspecte esquamós. La seva fusta és molt fosca i molt dura. Les fulles, que a la tardor es tornen de vegades taronja o vermelles (a voltes cauen sense canviar de color), són alternes, ovals i enteres, agudes o acuminades, de fins 15 cm de llargària. Són revolutes a la brotada, primes, verd vermelloses, pàl•lides. A la maduresa es tornen verd fosc, gruixudes, brillants a l'anvers, pàl•lides i pubescents a l'envers. Les flors, unisexuals i de color blanc cremós a groc verdós, apareixen entre maig, juny o principi de juliol, sobre peduncles curts, les masculines en grups en raïm i amb 16 estams cadascuna, les femenines solitàries amb restes d'estams i un ovari coronat per quatre estils. Els fruits són baies de color taronja pàl•lid, de vegades vermellosos. La carn és molt dolça i astringent. L'astringència desapareix una vegada els fruits passen algunes gelades y maduran. Fructifica cap el sisè any de vida.
Usos freqüents: Molt resistent en ajardinaments en zones molt fredes. Útil en espais entre ple sol i mitja ombra, entre altres arbres. També viu bé en sòls pedregosos o rocosos, i argilosos si es disposa un bon drenatge. Molt interessant com a arbre ornamental pel color del fullam a la tardor i pels fruits hivernals vistosos. Tolera molt bé les zones urbanes i la contaminació de l'aire.
Jardinería: Te molt pocs requeriments de manteniment. Tolera un gran espectre de condicions, des de la sequera als regs convencionals del jardins. Prefereix sòls sorrencs, profunds i humits. No pateix problemes greus de plagues o malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto