Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Calamintha grandiflora

Gènere: Calamintha
Espècie: grandiflora
Família: Labiades
Distribució natural: Originària de la regió Mediterrània fins l’Iran. Freqüent en el Massís Central francès, als monts d'Aubrac, tot i que arriba igualment fins els Alps (700-2100 m.s.m), els Pirineus i les muntanyes corses. Sovint en boscos i matollars humits, més freqüent en terrenys calcaris.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres i bàsics, tot i que prefereix evitar els estrems. Tolera els substrats secs i humits però ben drenats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Mata perenne herbàcia i molt ramificada de fins 30-60 cm d’alçada i 50 cm d’amplada.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne d’olor aromàtica, de 30-60 cm d’alçària. Força ramificada, de fulles dentades. Floreix entre juliol i setembre, sovint de forma continuada durant un periode de temps, amb grans flors tubulars de color rosat que creixen en espigues denses. Les flors marcides són substituïdes vàries vegades setmanalment.
Usos freqüents: Com a cobertora de sòl, a una distància de plantació de 45 cm. Molt interessant en xerojardineria. Usada com a comestible i medicinal. Atrau molts tipus d’insectes pol•linitzadors.
Jardinería: Herba de molt fàcil implantació. Si es cultiva en condicions de relativa humitat és necessari un bon drenatge del sòl. En zones molt fredes requerirà una protecció hivernal. En condicions òptimes s’autosembra i forma cobertures denses. Al final de la seva prololongada floració la planta es pot podar en un terç de la seva alçada, la qual cosa incentiva sovint una nova floració. És convenient evitar els regs per aspersió directe.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto