Euphorbia characias subsp. wulfenii

Gènere: Euphorbia
Espècie: characias subsp. wulfenii
Família: Euforbiàcies
Nom popular: Lleteresa, eufòrbia.
Distribució natural: L'espècie és originària del Mediterrani (sud d'Europa fins els Balcans i Turquia), on creix als pendents rocosos secs i garrigues.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Tolera bé la sequera del sòl. Pot viure tant en sorres com llim o argiles si estan molt ben drenades, tot i que prefereix els sòls lleugers i amb bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Planta herbàcia perenne de fins 1-1,5 m d'alçada i 1-1,5-(2) m d'amplada, de branques erectes poc ramificades, d'aspecte arrodonit de forma natural.
Fulles: Perennes, grosses, verd grisoses.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne de fins 1-1,5 m d'alçada i 1-1,5-(2) m d'amplada, de branques erectes poc ramificades i llenyoses a la base, amb fulles grosses oblongues de color gris verdós disposades en espiral al llarg de les tiges. Entre març i juny les parts superiors de les tiges es rematen en caps florífers força vistosos amb flors sense pètals i amb bràctees de color groc verdós molt visibles i glàndules porpres. La subespècie wulfenii difereix de l'espècie en què creix una mica menys i te més coloració groga a les flors, així com unes glàndules més porpres i unes fulles més grosses. Les tiges trencades o tallades exuden una sava lletosa blanca irritant.
Usos freqüents: Pot viure en condicions de sequera i a ple sol. Jardineria de baix manteniment, parterres, bordures. També molt interessant per a fer mitjanes o bardisses d'alçada mitjana. S'adapta molt bé en rocalles seques. Degut a la seva forma arrodonida natural aporta estructura i una qualitat arquitectònica als jardins. Útil en els jardins minimalistes o de graves. Viu molt bé acompanyada de romanís o sàlvies, tal i com ho fa en els seus hàbitats naturals. Es pot usar en zones urbanes ja que tolera molt bé la pol•lució atmosfèrica. També molt útil en zones sotmeses a la pressió dels conills i hervíbors en general.
Jardinería: Planta de molt fàcil manteniment. Pot requerir protecció en zones d'hiverns freds. Una vegada establerta és molt tolerant a la sequera, però aprecia una certa humitat en els períodes secs de l'estiu. Els sòls humits a l'hivern li són perjudicials. La floració apareix el segón any de implantació. Es pot eliminar aquesta a finals d'estiu o a la tardor per tal d'incentivar una nova floració abundant la següent primavera. L'expansió dels rizomes és més ràpida si el sòl està relativament humit, no compactat i amb matèria orgànica. És convenient utilitzar guants per a la seva manipulació degut a les característiques irritants de la seva sava. Controlar els àfids.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto