Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Brachychiton discolor

Gènere: Brachychiton
Espècie: discolor
Família: Malvàcies
Nom popular: Arbre d’escorça de cinta, arbre d’ampolla rosa, arbre barret, sicòmor.
Distribució natural: Originari dels boscos plujosos de l’est d’Austràlia, tot i que creix en àrees més seques. Es troba dispers des de Paterson, Nova Gales del Sud fins Mackay, Queensland. Hi ha també una comunitat aïllada d’aquests arbres a la Península del Cap York.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Viu bé en sorres o en margues. Prefereix disposar d’un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa
Floració: Estiu
Porte: Arbre de tronc recte i escorça més o menys llisa, amb la capçada més o menys piramidal, que arriba a la maduresa als 30 m d’alçada.
Fulles: Perennes o semicaduques.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Arbre atractiu de fins 30 m d’alçada, de tronc recte (no eixamplat a la base), gris i cilíndric, de fins 75 cm de diàmetre. Els branquillons són vellutats, de color cafè, llisos. Les fulles, perennes o semicaduques, són vellutades, lobulades, amb 5-7 puntes, de 10 a 20 cm de diàmetre, blanquinoses a la part inferior, verd fosques a la part superior. Les venes són visibles per ambdues parts. Les flors es formen entre juny i juliol a l’hemisferi nord. Son de color rosa, quasi sense peduncle, de 3 a 4 cm de diàmetre, sense pètals. El seu color ve donat pel propi calze. Les flors masculines i femenines es troben separades. El fruit és un folicle en forma de barca que madura de desembre a juliol, de 7 a 20 cm de llarg i que conté fins a 30 llavors de 9 mm de llarg.
Usos freqüents: Arbre de creixement ràpid i hàbit piramidal ideal per a alineacions en carrers i aceres no gaire amples. Sobretot en zones no gaire fredes. És amplament utilitzat com a arbre ornamental gràcies a la seva floració estival molt abundant.
Jardinería: En condicions òptimes (disposició de regs regulars) el seu creixement és molt ràpid. Tolera bé períodes de sequera. És convenient disposar-lo en zones on no es donen gelades molt fortes. Si no disposa d’un bon drenatge és susceptible de patir malalties d’arrels. Pot tenir propietats una mica irritants de la pell si es manipula molt.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto