Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Anthyllis vulneraria var.coccinea

Gènere: Anthyllis
Espècie: vulneraria
Subespècie: var.coccinea
Família: Papilionàcies (lleguminoses)
Distribució natural: Originària del Nord d’Àfrica, Europa i Oest assiàtic. Cultivada com a planta medicinal a Europa des del segle XVI.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. Admet una diversitat de substrats sempre que el terreny sigui ben drenant. No tolera els embassaments d’aigua. Prefereix els sòls francs o sorrencs o les rocalles o terrenys pedregosos. Tolera els sòls pobres una vegada establerta.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Taronja
Color B: Vermell
Floració: Primavera Estiu
Porte: Mata arrodonida i de ramificació semiprocumbent, de fins a 15-30 cm d’alçada i 45-60 cm d’amplada, força ramificada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Mata arrodonida i de ramificació semiprocumbent de fulles suaus de color verd platejat, força ramificada. Floreix molt abundantment entre la de primavera i l’estiu. Flors de color taronja o vermell intensos agrupades en corimbes a l’estrem de les tiges de manera que cobreixen enterament la planta.
Usos freqüents: Molt interessant en rocalles i sòls pedregosos. Apte per a llocs secs i assolellats i en zones de freds hivernals intensos. Molt útil per a formar masses denses com a entapissant, en parterres i en bordures. Pot viure en contenidors a les zones ajardinades.
Jardinería: Planta de molt fàcil implantació i manteniment si disposa de bon drenatge. Una vegada establerta tolera molt bé la pobresa del sòl. Se sol autosembrar al voltant de la planta mare, però de forma poc agressiva.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto