Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Arabis procurrens

Gènere: Arabis
Espècie: procurrens
Família: Crucíferes
Nom popular: Créixens de roca.
Distribució natural: Originària del sudest d'Europa. Introduïda als EEUU a la zona de Massachusetts probablement per la seva implantació en rocalles.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutre o bàsics. Tolera bé els substrats pesats argilosos i els sòls francs arenosos. Suporta la sequera una vegada establerta però pot disposar d'una certa humitat en el sòl. Tolera els sòls pobres i desestructurats (terres remogudes,...).
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Herba perenne de fins a 5-10 cm d'alçada i 25-30 cm d'amplada.
Fulles: Perennes (de vegades semi-perennes).
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Herba de fulla perenne que forma una atapeïda catifa de fullam verd fosc. Les fulles són simples, alternes, amb una fulla per a cada nus de la tija, de marges sencers. Forma petits raïms solts erectes de flors blanques a la primavera i que sovint arriben a principis d'estiu. Flors d'1 cm de diàmetre, de 4 pètals i 4 sèpals, amb 6 estams. Fruits en silíqües de 12-35 mm de llargària.
Usos freqüents: Molt apte per als jardins alpins i en zones de rocalles. Es pot usar entre lloses i a les vores dels camins ajardinats. Molt interessant també com a entapissant, en parterres i bordures a ple sol. Herba molt fragant que proporciona aroma al jardí. Apte en zones sotmeses a la pressió dels hervíbors (conills, etc). Útil en contenidors en els jardins.
Jardinería: Planta de molt fàcil implantació i manteniment. Tolera bé la sequera una vegada implantada. Té un creixement relativament lent i la seva expansió és controlable. Tolera un lleuger trepig però és convenient evitar-la en zones de pas molt habitual.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto