Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Tilia x europaea 'Euchlora'

Gènere: Tilia
Espècie: x europaea
Subespècie: 'Euchlora'
Família: Tiliàcies
Nom popular: Tell de Crimea.
Distribució natural: Híbrid resultant del creuament de Tilia cordata i Tilia dasystyla.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics o neutres. Tolera molts tipus de substrat sempre que disposi d'un bon drenatge. No és gaire exigent quan a humitat del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Arbre de fins 15-20 m d'alçada, de capçada oval a amplament ovoide, amb tronc recte i branques pèndules (només les branques superiors són erectes).
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Arbre piramidal o ovoide de creixement ràpid, de 15-20 m d'alçada. De fulles amples ovalades, amb el marge finament dentat, l'àpex cònic amb forma de cor, amb la part superior de color verd brillant fosc i la part inferior pàl·lida platejada, amb flocs de pèls bru vermellosos a les axil·les de la fulla i pecíol sovint tenyit de vermell. A la tardor es tornen d'un groc brillant molt vistós. Floreix a l'estiu. Flors de color groc cremós, insignificants però molt fragants.
Usos freqüents: En jardineria es pot usar com a arbre d'alineació en grans carrers i avingudes, així com en jardins, ja que és mot tolerant a la contaminació urbana i a les condicions de creixement limitants en ambients urbans. És un bon arbre d'ombra adaptat a les ciutats. És una planta melífera. Interessant pel fullam durant la primavera i estiu per les seves tonalitats entre verdes i platejades, i a la tardor gràcies al seu groc intens.
Jardinería: És una planta de creixement ràpid i força resistent. No és especialment sensible al vent i no requereix una especial protecció. És molt poc propens a patir atacs per àfids. Admet molt bé el retall i la poda de formació, poguent-se compensar així la seva tendència pendular.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto