Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Zephyranthes citrina

Gènere: Zephyranthes
Espècie: citrina
Família: Amaril·lidàcies
Nom popular: Lliri de la pluja.
Distribució natural: Originària de la província de Yucatán, Mèxic. Naturalitzada amplament a moltes parts del món: Àfrica tropical, península de Malaisia, la India, a les Antilles (Cuba) i Amèrica Central (Panamà), a Alabama, Florida i zones d’Amèrica del Sud. Són necessaris més treballs per a determinar la seva distribució nativa. Creix entre 0 i 100 m, en llocs humits, sorrencs.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. S’adapta molt bé en sòls molt diversos tot i que prefereix els de textura sorrenca o franca. Viu bé en sòls calcaris. Requereix substrats ben drenats. Prefereix una certa humitat del sòl però tolera períodes de sequera.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia monocotiledònia bulbosa amb fulles acintades de clor verd fosc de fins a 20 cm de llargària i de 4 mm d’amplada, poc aparents.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta herbàcia monocotiledònia bulbosa, amb fulles acintades de clor verd fosc de fins a 20 cm de llargària i de 4 mm d’amplada, poc aparents. Espata de fins 2,6 cm. Floreix a l’estiu (juliol-setembre). Les flors són erectes, amb periant de color groc llimona, amb forma d’embut de 3-5 cm, verdoses al tub del periant.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria pel valor ornamental i època de floració. En gespes, parterres, bordures, formant masses denses de flors com a entapissant sense ofegar altres plantes, en zones infuenciades pels regs dels jardins. També és apta per a jardineria de baix manteniment per la seva capacitat de suportar períodes de sequera en estat latent. Apta per a contenidors en els jardins i també a l’ombra dels grans arbres de plantació. Útil també en rocalles.
Jardinería: Plantar a una densitat de 8-10 bulbs/m2. Pot compartir fàcilment espai amb altres plantes sense competència. Coneguts per la seva capacitat de floració després de les pluges o tempestes estacionals.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto