Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Nandina domestica

Gènere: Nandina
Espècie: domestica
Família: Berberidàcies
Nom popular: Nandina, bambú sagrat, bambú diví.
Distribució natural: Originària de l’est d’Àssia, des de l’Himalaia fins Japó. Naturalitzada a l’est de Nordamèrica.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica dels substrat. Prefereix els sòls fèrtils i ben drenats, no secs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Arbust perennifoli o semiperennifoli erecte que assoleix els 2 m d’alçada i fins a 1 m d’amplada amb nombroses tiges que creixen des de l’arrel.
Fulles: Perennes, semiperennes o caduques.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a -17,8º C)
Característiques: Arbust perennifoli o semiperennifoli erecte que assoleix els 2 m d’alçada i fins a 1 m d’amplada amb nombroses tiges que creixen des de l’arrel. Les fulles, caduques en zones molt fredes, de 50-100 cm de llargària, bi o tripinnades amb foliols individuals de 4-11 cm x 1,5-3 cm. Les fulles joves a la primavera estan colorejades brillantment de rosa o vermell i posteriorment es tornen verdes; les fulles madures tornen al color vermell o porpra abans de la seva caiguda. La floració es produeix a l’estiu, amb flors de color blanc de 5 mm de diàmetre agrupades en grans panícules que sobresurten del fullam. El fruit és una baia de color vermell brillant de 5-10 mm de diàmetre, que cau a finals de tardor, tot i que de vegades es manté al llarg de l’hivern i fins la següent primavera.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria pel la seva textura i pel seu color de fullam molt ornamentals, tant com a peus aïllats com formant masses denses. S’adapta molt bé en els contenidors en els jardins. Apta per a tanques, bardisses, parterres, bordures, en sòls no excessivament secs. Molt útil en zones fredes.
Jardinería: Planta de fàcil manteniment. En zones molt caloroses és preferible disposar-la a mitja ombra. Tolera bé les gelades i en general no requereix cap mena de protecció. A l’estiu és convenient regar-la regularment i abundosament. Es poden efectuar podes suaus per tal de mantenir la seva forma compacta. És molt resistent a les plagues i malalties. Els fruits són tòxics.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto