Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Zephyranthes rosea

Gènere: Zephyranthes
Espècie: rosea
Família: Amaril·lidàcies
Nom popular: Lliri rosa de la pluja.
Distribució natural: Originària del Carib: Cuba, Puerto Rico, Guadalupe i Martinica. Naturalitzada en moltes àrees pel seu ús ornamental (Florida, Mèxic, Antilles, Amèrica Central, Austràlia, illes del Pacífic). Creix en zones a poca altura, entre 0 i 50 m.s.m., en zones de terra i d’herba recentment pertorbades (pradells i gespes) que reben pluges periòdiques.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol o mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. S’adapta molt bé en sòls molt diversos tot i que prefereix els de textura sorrenca o franca. Viu bé en sòls calcaris. Requereix substrats ben drenats. Prefereix una certa humitat del sòl però tolera períodes de sequera.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta herbàcia monocotiledònia bulbosa de fins a 15-20 cm d’alçada amb fulles acintades perennes de 5 mm d’amplada.
Fulles: Perennes, acintades.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Planta herbàcia monocotiledònia bulbosa de fins a 15-20 cm d’alçada amb fulles acintades perennes de color verd brillant de 5 mm d’amplada. Espata de 2 a 2,8 cm. Floreix entre primavera i estiu (de març a juliol), després de les pluges o tempestes. Les flors, de curta durada individualment, lleugerament inclinades, de 2,5 cm de diàmetre, tenen el periant rosa molt vistós, en forma d’embut, amb 6 pètals i estams grocs. Les flors es converteixen en càpsules que es divideixen en tres lòbuls. Les llavors són aplanades i de color negre brillant.
Usos freqüents: Molt interessant en jardineria pel valor ornamental i temps prolongat de la seva capacitat de floració. En gespes, parterres, bordures, formant masses denses de flors com a entapissant sense ofegar altres plantes, en zones infuenciades pels regs dels jardins. També és apta per a jardineria de baix manteniment per la seva capacitat de suportar períodes de sequera en estat latent. Apta per a contenidors en els jardins i també a l’ombra dels grans arbres de plantació. Útil també en rocalles.
Jardinería: Coneguts per la seva capacitat de floració després de les pluges o tempestes estacionals. S’expandeix mitjançant rizomes i bulbs, formant amb el temps masses denses. Conté alcaloides tòxics. Pot ser atacada per Botrytis.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto