Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Thymus zygis

Gènere: Thymus
Espècie: zygis
Família: Labiades
Nom popular: Timó salser.
Distribució natural: Originària de la Península Ibèrica (excepte la cornisa cantàbrica i algunes províncies litorals mediterrànies), i al nord de Marroc, en els sistemes muntanyencs. És una de les farigoles més freqüents de la Península Ibèrica, capaç de creixer en una ampla gamma d'ambients ecològics, fins i tot erns gixencs, sempre en espais oberts. Viu bé en pendents seques i matollars, als alzinars aclarits o en pinars de l'interior. De 0 a 2000 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres i bàsics. Tolera la majoria de substrats sempre que siguin ben drenants: sòls calcaris, margues, granits, sauló, pissarres o esquists i fins i tot sòls guixencs. S'adapta molt bé als sòls en pendent, pedregosos i en rocalles.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Mata petita d'aspecte encoixinat,de 10 a 30 cm d'alçada, decumbent i radicant, de tiges erectes llenyoses.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Planta sufruticosa de 10-30 cm d'alçada. Amb tiges ascendents, generalment vermelloses, pubescents, amb pilositat variable. Fulles linears de 5 a 7 mm de larg i 1 mm d'ampla de color verd grisós i amb la part inferior tomentosa blanca, amb un nervi central. Floreix de maig a juliol. Inflorescència en espiga, corol·la blanquinosa bilabiada, amb 4 estams i l'estil que en sobresurten. Fruits en núcules de 0,4-0,8 mm, de globoses a el·lipsoides.
Usos freqüents: Molt útil en rocalles i en sòls pedregosos, així com en zones en pendent dels jardins. Apte per a zones de sòls pobres, en guixos, sòls fortament calcaris, etc. Molt interessant com a entapissant, per a parterres i bordures a ple sol. Indicada per a jardins de plantes aromàtiques.
Jardinería: Poc susceptible de patir plagues o malalties. Pot viure en substrats secs. Procurar que el substrat s'assequi entre regs. Evitar els embassaments d'aigua. Requereix insolació directa.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto