Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Arundo donax 'Variegata'

Gènere: Arundo
Espècie: donax
Subespècie: 'Variegata'
Família: Gramínies
Nom popular: Canya.
Distribució natural: És una varietat ornamental de l’espècie Arundo donax. L’espècie és originària d’Àssia.
Humitat: Mitjana Alta
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera els substrats argilosos, llimosos o sorrencs. Viu bé en sòls molt humits però que disposin de bon drenatge. Prefereix els sòls fèrtils.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Morat/Porpra/Fúcsia
Color B: Crema
Floració: Estiu Tardor
Porte: Planta rizomatosa perenne de tiges gruixudes i consistents de fins 1,5-3 m d’alçada i 1-2 m d’amplada.
Fulles: Perennes, acintades.
Resistència al fred: Zona 6 (-23,3 a –17,8º C)
Característiques: Planta amb rizoma gruixut i tortuós, de mida menor i menys vigorosa i agressiva que l’espècie (A. donax), de fulles perennes acintades, de fins 30 cm de llargària amb unes característiques ratlles blanques o grogoses i verdes longitudinals. Forma espigues plumoses de color crema entre finals d’estiu i la tardor. Les flors, de color porpra, són estèrils.
Usos freqüents: Aspecte molt arquitectònic en els jardins, contrastant per la seva estructura i textura. Molt apte per a condicions d’elevada humitat edàfica en els jardins, proximitats de zones aqüàtiques, recs. També s’adapta molt bé en contenidors. Apte per a zones sotmeses a la pressió dels hervíbors.
Jardinería: Planta de molt fàcil manteniment. Prefereix unes condicions d’humitat de forma habitual, tot i que tolera períodes de sequera sense regs. Per tal de incentivar la floració és convenient tallar la planta arran de terra a partir del segon any. En general es troba lliure de plagues i malalties. És una planta relativament agressiva de la qual se n’ha de controlar l’expansió pels rizomes en el jardí.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Zones humides i aquàtiques. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto