Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Polygonum capitatum

Gènere: Polygonum
Espècie: capitatum
Família: Poligonàcies
Nom popular: Passacamins.
Distribució natural: Originària del nord de la Índia, oest de la Xina, Malàsia i Himalaia. S’ha expandit per tot el món. A nordamèrica apareix als EEUU i a Mèxic. Viu be entre la vegetació urbana i marges de camins, en zones relativament humides.
Humitat: Mitjana
Insolació: Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Creix en terrenys argilosos i humits, tot i que tolera períodes de sequera intermitents.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Entapissant de branques prostrades i amb les puntes ascendents, de fins 50 cm d’amplada i 10 cm d’alçada.
Fulles: Perennes en climes suaus, caduques amb les gelades.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Herba perenne de vegades amb la base llenyosa, amb pèls glandulosos. Assoleix els 20-50 cm de llargària i 10 cm d’alçada. Les tiges prostrades sobre el sòl i les puntes ascendents, de color cafè o vermell burdeus, amb arrels als nusos inferiors. En el lloc on neix cada fulla i envoltant la tija i de vegades a la base del peciol, hi ha l’òcrea, un tub membranós de color cafè o vermellós, sovint amb pèls a la superfície. Les fulles són alternes, variables en forma, generalment més amples cap a la base, de fins a 4 cm de llarg, amb pèls glandulars a la superfície i pèls als marges, de color verd; els peciols són curts. Floreix des del final de l’estació freda fins l’octubre. La inflorescència es composa de nombroses flors aglomerades en un conjunt globós sobre un llarg pedicel. Generalment es troben 2 inflorescències en la punta de cada tija. Les flors són petites, de color rosa amb 8 estams. El fruit és sec i amb una sola llavor (aqueni) de fins a 2 mm de llarg, amb tres costelles.
Usos freqüents: Molt apta com a entapissant, per a petites o grans àrees a mitja ombra i que mantenen sovint el sòl humit. Especialment adaptable a les zones del litoral mediterrani. Viu bé en rocalles o sobre parets, així com en contenidors que es poden enlairar per a fer-la penjar.
Jardinería: Planta de molt fàcil implantació i de ràpida expansió. Prefereix disposar d’una humitat constat en el substrat. Els períodes de sequera s’han de compensar amb regs esporàdics. Plantar 4 unitats per m2. Tolera bé la poda i el retall.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Caducifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto