Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Hyssopus officinalis subsp. aristatus

Gènere: Hyssopus
Espècie: officinalis
Subespècie: aristatus
Família: Lamiàcies
Nom popular: Hisop.
Distribució natural: Pastures camefítiques, sobretot en terrenys calcaris (ocasionalment en sòls silícics). Muntanyes mediterrànies i estatge montà submediterrani. És una planta pluriregional.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Prefereix els sòls alcalins i secs. Viu molt bé en sòls fortament calcaris. Requereix un bon drenatge del substrat.
PH: Tendència alcalina
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne molt ramificada ds de la base i de porte erecte, de fins a 60 cm d'alçada en floració.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne aromàtica de porte erecte, força atapeïda i de fins a 60 cm d'alçada en floració. Fulles lanceolades, linears, de color verd brillant. Floreix en espigues terminals molt abundosament de juny a setembre. Les flors són de color blau lilós, tubulars, desenvolupades sobre espigues llargues.
Usos freqüents: Molt bona substituta de les lavandes en climes freds, per la seva coloració blava molt abundant i que es produeix des del primer any d'implantació, i per la seva fragància. Molt interessant en parterres, bordures i en general com a cobresol en jardineria de baix manteniment. Pot viure en contenidors en els jardins. Molt apte per a rocalles i sòls pedregosos. És molt atractiva per a les abelles i papallones. També molt interessant pels seus usos medicinals.
Jardinería: Prefereix mantenir-se en sòls secs, sense regs regulars. Es recomenable efectuar podes entre març i abril per tal de renovar la planta i estimular-ne la floració.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto