Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Thymus hyemalis

Gènere: Thymus
Espècie: hyemalis
Família: Labiades
Nom popular: Farigola d’hivern.
Distribució natural: Present a la Península Ibèrica, en timonedes i talussos assolellats de les contrades mediterrànies àrides marítimes. Des de Catalunya al País Valencià i regió de Murcia (sobretot al sud), fins Almeria i Granada. De 0 a 500 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Planta amb tendència calcícola. Viu bé en els sòls fortament calcaris, margues i sòls guixosos (més rarament en pissarres o sorres). Viu bé en terrenys amb pendent i ben drenats.
PH: Tendència alcalina
Color A: Rosa
Color B: Lila
Floració: Hivern Primavera
Porte: Mata llenyosa molt ramificada, de tiges erectes o ascendents, de 10-30 cm d’alçada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Mata llenyosa blanc blavosa molt ramificada, fragant; les seves fulles oposades decusades o fasciculades, linears, revolutes, amb la base ciliada. Floreix de febrer a maig. Les flors, rosades, liloses blanquinoses, s'agrupen en glomèruls més o menys densos, amb un calze pentàmer i bilabiat amb els marges superiors ciliats, i amb una corol·la lilosa gamopètala. Els fruits es disposen en tetranúcula a l'interior del calze.
Usos freqüents: Molt útil en jardins secs i a ple sol. Molt interessant per a rocalles i talussos. Pot ser usada com a entapissant. Apta per a jardins prop de la costa.
Jardinería: Tolera molt be les altes tempratures del sòl sense requerir protecció. No requereix aports regulars de reg. Deixar assecar el substrat entre regs.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Gipsícoles.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto