Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Teucrium montanum

Gènere: Teucrium
Espècie: montanum
Família: Labiades
Nom popular: Teucri de muntanya.
Distribució natural: Muntanyes d'Europa meridional, des de la Península Ibèrica fins la Península Balcánica, Crimea i Àssia Menor. Present als Pirineus. Pastures sobre sòls secs, a l’estatge montà (i subalpí). Fins els 2200 m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: De tendència calcícola. Viu bé en sòls fortament calcaris. S’adapta molt bé en rocalles i terrenys pedregosos i sòls pobres. Requereix un bon drenatge.
PH: Tendència alcalina
Color A: Groc
Color B: Blanc
Floració: Primavera
Porte: Mata sufruticosa molt petita, prostrada, de tiges decumbents o ascendents, de 5-35 cm d'alçada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Mata sufruticosa molt petita, prostada, de 5-35 cm d'alçada, amb arrel robusta axonomorfa i branques fines, arrodonides, de vegades noduloses, de color bru grisós i molt ramificades. Fulles vegetatives lanceolades, de 1-2 cm de llarg i 2-4 mm d'ampla, amb vores enteres, apuntades a l'extrem anterior, esntrenyent-se progressivament cap el pecíol molt curt, lleugerament revolutes, de color verd grisós, glabres i llises per sobres, amb toment blanc per sota. Floreix entre abril, maig i juny. Flors blanques grogoses, de 10-15 mm de llarg, agrupades en número de 1-3 en capítols semiesfèrics, densos, terminals, que sorgeixen en les axil·les de les fulles vegetatives superiors, sovint reduïdes. Pètals glabres, amb un tub més llarg que el calze, amb llavi superior molt aixamplat i corbat envall.
Usos freqüents: Molt apte per a rocalles en terrenys calcaris. Interessant com a entapissant, en bordures i en parterres a ple sol, i en zones d'hiverns freds.
Jardinería: Requereix disposar d’un bon drenatge. En sòls calcaris no requereix esmenes del substrat.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto