Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Thymus carnosus

Gènere: Thymus
Espècie: carnosus
Família: Labiades
Nom popular: Farigola carnosa.
Distribució natural: Endemisme del sudoest de la Península Ibèrica. A Espanya únicament es troba a les costes de Huelva. A Portugal és més freqüent, als arenals costaners d’Algarve i sobretot als de Baixo Alentejo.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu en arenals costaners. Requereix substrats ben drenants. Tolera els sòls pobres i relativament salinitzats. Suporta bé la sequera i les temperatures elevades del sòl, ja que desenvolupa un sistema radical molt profund.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Rosa
Floració: Primavera Estiu
Porte: Petita mata llenyosa d’hàbit vertical, de fins a 40 cm d’alçada, d’aspecte arrodonit.
Fulles: erennes, carnoses.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: etita mata llenyosa de tiges erectes de fins a 40 cm d’alçada, amb fulles carnoses, ovalades de color verd clar a gris verdós, pubescents a la part inferior. Floreix entre primavera i ben entrat a l’estiu.Les flors neixen als àpex de les tiges, de color lila, rosa o blanc, protegides per bràctees verdes ovals.
Usos freqüents: Molt útil en restauracions ambientals en sorralls costaners. Molt interessant igualment en jardins a prop de la costa amb forta influència marítima. Útil en bordures i en parterres com a entapissant.
Jardinería: Prefereix disposar de sòls profunds tot i tolerar molt bé la sequera. És necessari plantar-la en sòls lleugers i ben drenants i deixar assecar completament el substrat entre regs.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Adaptades a zones litorals.  Dunes.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto