Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianella revoluta

Gènere: Dianella
Espècie: revoluta
Família: Liliàcies
Nom popular: Lliri d'aranyons, lliri blau.
Distribució natural: Originària de l'Est d'Austràlia, Nova Gal•les del Sud i Tasmània. Comunment en boscos, pradells, pastures.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix els sòls àcids o neutres. Te certa tendència pels substrats sorrencs, però pot viure en argiles si disposa d'un bon drenatge.
PH: Tendència acidòfila o neutre
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herba perenne rizomatosa de fulles acintades més o menys erectes, de fins 70 cm d'alçada (i fins 1 m en floració).
Fulles: Perennes, acintades.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Herba monocotiledònia perenne rizomatosa de fulles acintades més o menys erectes, que creix fins 70 cm d'alçada. Les fulles són d'un groc verdós a la superfície superior i blau verdoses a l'envers. La floració, sobre tiges ramificades acabades en panícules denses que arriben fins 1 m d'alçada, són de flors blau liloses hermafrodites, i es produeix entre maig i juliol. Els filaments dels estams són gruixuts i de color groc, les anteres de color marró fosc. Els fruits, de blau a porpre, de fins 1,5 cm de diàmetre, son comestibles i perduren molt de temps després de la floració.
Usos freqüents: De fàcil cultiu i implantació. Apta per a jardineria convencional i per a jardineria de baix manteniment, ja que tolera des dels regs regulars a ocasionals, així com les altes temperatures. Molt bona entapissant per a formar catifes denses, compactes. Útil per a formar masses denses en parterres, bordures, etc., en zones assolellades. Apta per a plantacions prop de la costa amb influència marítima.
Jardinería: No tolera els freds gaire intensos i en zones de gelades persistents és convenient disposar-la en zones protegides (sota capçades dels arbres, etc). Evitar els terrenys calcaris o molt alcalins. No tolera l'ombra completa. Durant la seva implantació proporcionar-li regs regulars, i només ocasionals una vegada establerta. Cada 2-3 anys, a principi de primavera li és beneficiós renovar-la amb una sega a 2 cm arran de terra, així com eliminar-ne les fulles de major mida cada temporada.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto