Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianella caerulea

Gènere: Dianella
Espècie: caerulea
Família: Liliàcies
Distribució natural: Originària d'Austràlia, a les zones de Tasmània i Queesland. Es presenta de forma natural en gran varietat d'hàbitats, des dels boscos escleròfils (boscos secs d'eucaliptus, etc), arribant a les seccions superiors de les àrees de ribera.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Prefereix substrats sorrencs o drenants, però tolera les condicions de mal drenatge i des de una humitat del substrat elevada a les condicions de sequera.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herba perenne amb fulles acintades més o menys erectes, que arriba fins a 1m d'alçada i que pot assolir fins 1,5 m d'amplada.
Fulles: Perennes, acintades, de fins 70 cm de llargària.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Herba perenne amb fulles acintades més o menys erectes, que arriba fins a 1m d'alçada i que pot assolir fins 1,5-2,5 m d'amplada gràcies als seus forts rizomes. Les fulles poden assolir fins 70 cm de llargària i 0,3-2,5 cm d'amplada. Forma abundants flors blaves de 1-1,6 cm de diàmetre (amb periant de blau pàl•lid a verd blavós, i amb anteres força visibles de color groc) sobre panícules terminals que solen superar l'alçada de les fulles (fins 1,5-1,7 m d'alçada), entre primavera i estiu, seguides de fruits en baia de color porpra molt vistós, més o menys esfèriques, de 0,7-1,2 cm de diàmetre. Són fruits comestibles.
Usos freqüents: És útil en la majoria de tipus de jardí. Mol apte com a entapissant, gràcies a les seves cobertures denses i estables que forma a l'expandir-se mitjançant els rizomes, i en rocalles. Es pot disposar en zones ombrívoles i en zones assolellades.Viu bé en els jardins de baix manteniment. Te interès ornamental tant per les formacions denses de fulles acintades, per la seva llarga floració i per la durada posterior també molt perllongada en el temps dels fruits. Atrau les papallones en l'època de floració i els ocells una vegada fructifica.
Jardinería: No requereix protecció hivernal al ser molt resistent a les gelades i a la neu. S'adapta fàcilment a les condicions d'ajardinament, tant amb aports freqüents d'humitat com en absència de reg. Tolera el mal drenatge del sòl. Una vegada establerta te una vida llarga en el jardí.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto