Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianella nigra

Gènere: Dianella
Espècie: nigra
Família: Liliàcies
Distribució natural: Endèmica de Nova Zelanda (illes del nord i del sud). Es troba de forma natural en gran diversitat d'ambients naturals, des de boscos oberts a sorrals o torbes pantanoses, des de l'estatge costaner al montà (rarament subalpí). De 1 a 1100 m d'altura s.n.m.
Humitat: Baixa, Mitjana o Alta
Insolació: Sol, Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Requereix substrats drenants.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Color B: Verd
Floració: Estiu
Porte: Planta herbàcia rizomatosa de fulles acintades, de fins 50 cm d'alçada i 30 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, cintiformes i arquejades, de fins 60 cm de llargària.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Planta herbàcia monocotiledònia de fins 50 cm d'alçada i 30 cm d'amplada, de rizomes de fins 15 cm de llargària. Les fulles són acintades, més o menys arquejades, brillants, de 25-60 cm de llargària. Les inflorescències erectes arriben fins 1 m d'alçada, sobresortint notablement per sobre del fullam. Les diminutes flors blanques o verdoses d'estams blancs són seguides a l'estiu per baies que van del color blanc grisós al blau brillant, especialment visibles.
Usos freqüents: És molt eficaç plantada en grups, com a entapissant o per fer masses de textura i color. No és apta per a plantacions ran de mar, amb forta influència marítima. Viu molt bé a l'ombra, i es pot disposar en parterres sota les capçades dels arbres.
Jardinería: Prefereix disposar de sòls humits i ben drenats, tot i que s'adapti a una gran diversitat de condicions del jardí, des de les condicions de sequera (una vegada implantada) a l'humitat permanent.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto