Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianthus haematocalyx

Gènere: Dianthus
Espècie: haematocalyx
Família: Cariofil•làcies
Distribució natural: Originària del Sudest d'Europa: Albània, antiga Iugoslàvia, Grècia.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Requereix sòls drenants. Viu bé en sòls neutres o alcalins, fins i tot en els fortament calcaris. S'adapta als terrenys rocosos o pedregosos. Tolera també els sòls argilosos.
PH: Tendència alcalina o neutre
Color A: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Mata perenne herbàcia procumbent amb aspecte de coixinet de fins 15 cm d'alçada i 20-30 cm d'amplada.
Fulles: Perennes, petites i estretes, de color verd glauc.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Mata perenne herbàcia procumbent de fins 15 cm d'alçada i 20-30 cm d'amplada, que assoleix els 20 cm en floració. De creixement relativament lent. Fullam i tiges espessos i atapeïts de color verd glauc, amb fulles petites i estretes linear-lanceolades, formant un coixinet. Floreix en ple estiu abundosament de color rosat, amb flors vistoses i molt perfumades. D'una a tres flors per tija florífera, molt curta (flors quasi sèssils). De vegades el fullam s'enfosqueix durant la floració. Una vegada acaba aquesta la planta manté el seu aspecte atapeït.
Usos freqüents: Molt interessant en rocalles, en sòls pedregosos i com a entapissant, en jardins de baix manteniment, en parterres, bordures,etc, exposats al sòl. Es pot usar en zones d'hiverns freds.
Jardinería: Plantar a una distància de 40 cm. No tolera gaire bé la competència amb arrels d'arbres o arbustos. Suporta bé la sequera i no requereix regs regulars. Requereix un bon drenatge del substrat. No li calen esmenes en sòls fortament calcaris. No requereix protecció a l'hivern ja que suporta bé els freds intensos.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto