Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianella brevipedunculata

Gènere: Dianella
Espècie: brevipedunculata
Família: Liliàcies
Nom popular: Lli blau
Distribució natural: Originària del nordest d'Austràlia (fins sudest de Queesland). Es troba de forma natural en sòls forestals de sorra en àrees de subsol humit.
Humitat: Mitjana o Alta
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Requereix substrats sorrencs o molt drenants i amb una disponibilitat constant d'humitat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Morat/Porpra/Fúcsia
Floració: Primavera
Porte: Mata herbàcia de tiges molt curtes i de fulles perennes acintades més o menys erectes de fins 50-60 cm d'alçada per 50 cm d'amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Planta herbàcia monocotiledònia de fins 50 cm d'alçada i 50 cm d'amplada, de fulles perennes de forma semblant als lliris, de 1-2 cm d'amplada, sobre tiges de menys de 8 cm de llargària. Arrels tipicament carnoses i fibroses. Produeix ramells irregulars de flors de color violeta porpra amb anteres grogues, que es desenvolupen a la primavera entre les fulles sobre peduncles florals curts que no superen mai l'alçada del fullam, seguides de baies de color porpra molt vistoses.
Usos freqüents: Molt apta per a zones amb substrat permanentment humit, i tant al sòl com a mitja ombra, en parterres sota capçades dels arbres, i formant masses entapissants. Molt interessant en jardineria per la seva floració primaveral seguida del color molt ornamental dels seus fruits. Fruits atractius per als ocells.
Jardinería: En general és una planta força adaptable i resistent, però convé evitar l'exposició a gelades fortes. En climes rigorosos protegir-la del fred. Procurar implantar-la en substrats molt drenants.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto