Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Dianella tasmanica

Gènere: Dianella
Espècie: tasmanica
Família: Liliàcies
Nom popular: Lliri de Tasmània
Distribució natural: Originària del Sud d'Austràlia, des de Dorrigo a Nova Gal•les del Sud fins Victòria i Tasmània. Creix de forma aïllada o en agrupacions nombroses a l'ombra des boscos humits.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Prefereix els sòls neutres o àcids, relativament rics i drenants.Tolera les sorres i les margues.
PH: Tendència acidòfila o neutre
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Porte: Herba perenne de fulles acintades atapeïdes, rizomatosa, d'entre 0,5 i 1,2 m d'alçada i fins 0,5 m d'amplada.
Fulles: Perennes, acintades, grosses, de fins 1 m de llargària i 1,54 cm d'amplada.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Planta herbàcia rizomatosa de fulles acintades que creix entre 0,5 i 1,2 m d'alçada, de forts rizomes que s'expandeixen subterràniament. Les fulles són dentades finament als marges, els quals tenen certa tendència a corbar-se cap endins, i poden assolir 1 m de llargària i 1,5-4 cm d'amplada. Floreix entre primavera i estiu, amb flors blaves de 1,5 cm de diàmetre aproximat amb prominents estams grocs, sobre tiges acabades en raïm que sobresurten del fullam, seguides de petits fruits de color violeta més o menys ovalats o globulars de fins 1,2 cm de diàmetre. Són fruits comestibles amb un sabor semblant al del raïm, atractius per als ocells.
Usos freqüents: Molt interessant per la seva floració entre primavera i estiu seguida d'uns fruits també de color vistós que perduren fins l'hivern. Planta molt resistent i apta per a la majoria de condicions dels jardins, si es troba a l'ombra. Viu bé en contenidors de forma permanent, i fins i tot com a planta d'interior si disposa d'una bona il•luminació. Molt útil com a entapissant o en parterres sota les capçades dels arbres, ja que tolera fins i tot l'ombra intensa. Es pot usar en jardins amb relativa influència marítima.
Jardinería: S'adapta molt bé als cultius i no te altres requeriments que disposar d'una certa humitat i ombra. Una vegada establerta, la planta ja no te requeriments especials de reg i suporta bé la sequera. No requereix protecció especial contra les gelades. No requereix podes. No presenta problemes de plagues ni malalties destacats.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Adaptades a zones litorals.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto