Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Penstemon barbatus

Gènere: Penstemon
Espècie: barbatus
Família: Escrofulariàcies
Nom popular: Jarritos, corneta.
Distribució natural: Originària de Nordamèrica. De l‘oest dels EEUU a Oaxaca. A Mèxic, des de Chihuahua fins Veracruz i Oaxaca. Viu en llocs pertorbats i en pendents secs amb boscos oberts de pins o alzines. De 1600 a 3400 m.s.m.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Prefereix disposar d’un bon drenatge. Tolera els substrats secs i calents. S’adapta molt bé en rocalles i zones pedregoses.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Vermell
Color B: Taronja
Floració: Primavera Estiu Tardor
Porte: Herba perenne amb base llenyosa, de fins a 1 m d’alçada, de nombroses tiges erectes.
Fulles: Perennes, estretes.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Herba perenne amb base llenyosa, de fins a 1 m d’alçada, de tija erecta, sovint de color violaci, de vegades pubescents. Fulles estretes, oposades, de vegades les fulles basals més amples cap a l’àpex, de 4 a 11 cm de llarg. Floreix de juny a setembre. Les flors, de color vermell escarlata o ataronjat i molt abundants, tubulars, lleugerament pèndules, amb pèls grocs al llavi inferior, s’agrupen en raïms a la part terminal de les tiges. El fruit és una càsula punxeguda, de color cafè-verdós, carregada de nombroses llavors de color cafè, de superfície rugosa.
Usos freqüents: Molt útil en jardineria de baix manteniment, i en condicions de xerojardineria. Molt apte per a rocalles i sòls pedregosos. Molt interessant per la seva floració que s’allarga fins finals d’estiu. També té usos medicinals.
Jardinería: Sol presentar dos pics de floració, un a la primavera i un altre a l’estiu fins principi de tardor. Presenta molt pocs requeriments. Pot patir oidi. Els caragols i llimacs poden malmetre les plantes joves.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto