Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Ajuga genevensis

Gènere: Ajuga
Espècie: genevensis
Família: Lamiàcies
Nom popular: Búgula de Ginebra
Distribució natural: Bàsicament centreeuropea, arriba fins la Península Ibèrica, França, Itàlia, Gran Bretanya i des de Macedònia a Caucàsia. Es troba naturalitzada a Amèrica del Nord. Principalment en boscos secs, bardisses i prats de pastura.
Humitat: Mitjana
Insolació: Sol, Mitja ombra o Ombra
Requeriments edàfics: Indiferent edàfic.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blau
Floració: Primavera Estiu
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne reptant i rizomatosa amb estolons radicants de recobriment dens d’on surten nombroses tiges erectes de 10-40 cm de llargària. Molt semblant a Ajuga reptans però de creixement més lent. Les flors, petites i de color blau, creixen en inflorescències en raïm, compactes i abundoses. Floreix d’abril a juliol.
Usos freqüents: Principalment com a entapissant, per la seva capacitat de formar catifes denses, tant al sol com a l’ombra (si no hi ha excessiva humitat). És de més fàcil manteniment en les vores de la seva cobertura que no Ajuga reptans degut a la seva expansió més lenta. Bon substitut de les gespes en zones ombrívoles, on aquestes últimes són difícils d’implantar. Tolera el trepig. Interessant en plantacions sota arbres, i també en combinació amb bulbs de primavera. Molt atractiva per a les papallones.
Jardinería: De fàcil adaptació i creixement força ràpid en sòls ben drenats, sobretot en llocs relativament humits i de sòl no excessivament pobre. Creix molt bé tant al sol com a l’ombra. Les plantes poden ser segades arran després de la floració per eliminar-ne les espigues seques i renovar-les. Poden aparèixer podridures de coll d’arrel en sòls excessivament humits i pesants, amb mal drenatge.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto