Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Alyssum saxatile

Gènere: Alyssum
Espècie: saxatile
Família: Crucíferes
Distribució natural: Originària d’Àssia i Europa sudoriental. Aparentment extingida a la Península Ibèrica.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent. Viu molt bé en sòls calcaris, però suporta bé substrats no excessivament àcids. Resisteix els sòls secs.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbust perenne de fins 30 cm d’altura que creix amb aspecte oval de coixinet.
Fulles: Perennes, d’apecte pilós.
Característiques: Arbust perennifoli de creixement ràpid, que adopta de forma natural l’aspecte arrodonit de coixinet, de fullam grisós i hirsut. Floreix molt abundosament en primavera (abril) d’un groc intens amb les flors agrupades en raïms terminals.
Usos freqüents: Ideal per a jardins de rocalla i zones molt assolellades. També molt interessant com a entapissant, en mitjanes i bordures i fins sobre parets. També és adequada per a grans testos.
Jardinería: Requereix molt de sol i poca aportació d'aigua per a mantenir el seu aspecte compacte. És recomenable podar-la després de la floració, així com després d’un hivern suau, retallant una mica les branques.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto