Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Euphorbia amygdaloides

Gènere: Euphorbia
Espècie: amygdaloides
Família: Euforbiàcies
Distribució natural: Originària de l'Europa de l'Est, Turquia i el Càucas.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol, mitja ombra o ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Pot viure en sorres, margues i fins i tot guixos. Prefereix els sòls relativament humits però ben drenats.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Arbust perenne rizomatós atepeït de fins 50 cm d'alçada i fins 1-1,5 m d'amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbust perenne rizomatós atepeït de fins 50 cm d'alçada, amb fulles oblongues de color verd fosc i brillants, lleugerament pubescents, amb aspecte coriaci, de fins 6 cm de llargària que es desenvolupen primer en forma de roseta. Gràcies als rizomes arriba a formar masses de fins 1-1,5 m d'amplada. Les inflorescències molt abundants de color groc verdós apareixen a finals de primavera i principis d'estiu.
Usos freqüents: Molt útil en parterres i vores de camins com a entapissant sota l'ombra dels arbres, en condicions seques (ombra seca). Molt apte per a formar cobertures vegetals denses gràcies a la seva propagació per rizomes, en els jardins de baix manteniment. Pot plantar-se en zones de guixos. De gran potencial ornamental per seu fullam verd fosc brillant. Pot usar-se també en contenidors en els jardins. Molt útil en zones amb forta pressió per conills i hervíbors en general.
Jardinería: Planta de molt fàcil manteniment. No requereix protecció contra les gelades. Es pot eliminar la floració a finals d'estiu o a la tardor. L'expansió dels rizomes és més ràpida si el sòl està relativament humit, no compactat i amb matèria orgànica. Controlar els àfids.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Gipsícoles.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto