Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Eucaliptus cinerea

Gènere: Eucaliptus
Espècie: cinerea
Família: Mirtàcies
Nom popular: Arbre d'Argyle, pomera d'Argyle, arbre de monedes de plata.
Distribució natural: Originari de les sabanes i planes d'Austràlia, al nord de Bathurst, centre oest de Nova Gal•les del Sud, i a Beechworth en la zona de Victòria.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Pot viure bé en sòls sorrencs, argilosos i llimosos si disposa d'un bon drenatge. Resistent a les condicions de sequera del sòl i a la majoria de situacions edàfiques dels jardins urbans.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Petit arbre de 6-10 m d'alçada i 2-4 m d'amplada.
Fulles: Perennes, arrodonides en el arbres joves, lanceolades en la maduresa.
Resistència al fred: Zona 8 (-12,2 a -6,7º C)
Característiques: Petit arbre de 6-10 m d'alçada d'escorça bruna vermellosa, que te tendència a desprendre's. El fullam juvenil està format per fulles verd blavoses, sèssils i arrodonides, de fins 3 cm de diàmetre (d'aquí el nom comú de l''arbre de monedes de plata). Les fulles adultes són lanceolades, afilades a l'extrem superior, de fins 6 cm de llargària. El fullam és molt aromàtic. Floreix a l'estiu amb petites flors blanques, poc freqüents en els arbres joves. És una planta molt vigorosa, de creixement molt ràpid.
Usos freqüents: Es pot usar en plantacions a plena terra i en forma arbustiva en contenidors en zones urbanes i en jardins (en aquest últim cas evitar les zones d'hiverns molt freds), sempre a ple sol. Apte per a jardineria de baix manteniment. Molt interessant tant per la fragància del seu fullam com pel color argentat d'aquest. Interessant en mitjanes, tanques i pantalles on és requereix un desenvolupament molt ràpid. Molt atractiu per a les abelles.
Jardinería: Molt pocs requeriments si es planta en zones càlides. En zones fredes s'ha de protegir a l'hivern. Tolera molt bé la poda i es pot mantenir com a planta arbustiva al rebrotar amb molta facilitat. No presenta problemes greus de plagues d'insectes o malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Arbòries.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto