Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Euphorbia nicaeensis

Gènere: Euphorbia
Espècie: nicaeensis
Família: Euforbiàcies
Nom popular: Lleteresa llerca, herba de llet, herba de les berrugues, lleteresa nicenca.
Distribució natural: Originària del Mediterrani (Nord d'Àfrica i sud d'Europa fins Turquia). A la Península Ibèrica creix en brolles i pastures de zones calcàries, a les contrades mediterrànies i estatge montà submediterrani. Es fa de forma general a Catalunya i País Valencia, tot i que rareja al territori mediovalentí. De 0 a 1400 (1800) m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu en sòls calcaris, més o menys pedregosos. Requereix un bon drenatge. Tolera la sequera estacional del substrat.
PH: Tendència alcalina
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta herbàcia perenne generalment pluricaule, no ramificada, de 20-50 cm d'alçada.
Fulles: Perennes, caducifòlies a les parts inferiors de la planta.
Característiques: Planta sufruticosa, glabra i molt glauca, de tiges erectes i inferiorment afil•les, cobertes de cicatrius foliars en la major part de la seva longitud. És molt característic el color ocre ataronjat de les seves tiges. Fulles de més de 2,5 cm de llargària, caulinars oblongo-lanceolades, formant rosetes apicals quan es perden les fulles inferiors. Les fulles bracteals de les inflorescències són ovato-cordiformes, groguenques. Floreix d'abril a juliol. Càpsula de 3-4,5 mm. Les tiges trencades o tallades exuden una sava lletosa blanca irritant.
Usos freqüents: Apte per a jardineria de baix manteniment i per a xerojardineria en general, sempre en zones seques de terres fortament calcàries. Molt útil en rocalles a ple sol. Es pot usar en parterres i bordures. Interessant també en zones sotmeses a pressió pels conills i hervíbors en general.
Jardinería: Planta de fàcil manteniment una vegada establerta. Sense gaire requeriments ni problemes greus de plagues ni malalties. És important disposar d'un bon drenatge.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto