Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Buddleja 'Lochinch'

Gènere: Buddleja
Subespècie: 'Lochinch'
Família: Buddleiàcies
Distribució natural: Antic cultivar híbrid procedent d’Escòcia cap a l’any 1940, format per hibridació de Buddleja davidii i Buddleja fallowiana. Al nostre territori es cultivada com a ornamental i naturalitzada a l’estage montà i a les contrades mediterrànies plujoses. Des dels Pirineus al territoris ruscínic, olositànic i catalanídic nord. Creix entre 300-1000(1600) m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, bàsics i neutres. Tolera tot tipus de sòl, argiles, llims, sorres. Pot creixer en terrenys pobres i desestructurats per moviments de terres, vies ferroviàries, etc. Prefereix una certa humitat en el substrat, però requereix un bon drenatge.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Lila
Color B: Blau
Floració: Estiu Tardor
Porte: Arbust compacte de branques arquejades, de fins a 2,5 m d’alçada i 3 m d’amplada.
Fulles: Caduques, perennes en zones molt càlides o en hivers suaus.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbust vigorós i compacte de branques arquejades i fulles caduques de color verd grisós, oposades, lanceolades, agudes, dentades, de 10-25 cm de llarg. Entre juliol i setembre (sovint octubre) forma llargues panícules de flors de color lila clar, molt fragants, de 15-30 cm de llargària.
Usos freqüents: Molt apte per a formar bardisses, tanques i mitjanes denses. Molt interessant per la seva floració i fragància en els jardins durant l’estiu i tardor. Interessant també com a peu aïllat creant un accent en els jardins (tot i que viu millor en petites agrupacions). Molt atractiva per a les papallones i altres insectes beneficosos. Viu bé en contenidors. Planta resistent als conills.
Jardinería: Planta molt soferta i resistent, de molt fàcil implantació i manteniment. Tolera molt bé la poda. És aconsellable una esporgada a principis de primavera per a promoure les seves floracions tan abundants. Si es retiren les flors marcides pot florir una segona vegada. És important disposar d’un bon drenatge. És preferible fer aports periòdics de reg. En general està lliure de plagues i malaties. Pot ser afectada per l’aranya vermella.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Aromátiques.  Medianas y setos.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto