Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Eragrostis trichodes

Gènere: Eragrostis
Espècie: trichodes
Família: Gramínies
Distribució natural: Originària d'Amèrica del Nord. Habitual en els sòls sorrencs de les praderies del centre i sud de les Grans Planícies (d'Ohaio a Nebraska, i sud de Louisiana i Texas).
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del sòl. Requereix sòls ben drenats. Viu molt bé en sòls sorrencs relativament fèrtils. Tolera bé la sequera del substrat.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Floració: Estiu
Porte: Herba perenne de fulles cintiformes, de 30-60 cm d'alçada per 40-60 cm d'amplada, amb panícules que arriben a 60-160 cm d'alçada.
Fulles: Perennes, cintiformes, de 30-60 cm de llargària.
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Planta herbàcia perenne de fulles llargues cintiformes de 30-60 cm de llarg i fins 1 cm d'amplada, de color verd obscur que s'eleven de la base de la planta en flocs que es recorben en la part superior. Floreix entre juliol i agost formant panícules de 30-50 cm de llargària i 10-30 cm d'amplada, soltes i obertes i que s'eleven sobre tiges de fins 60-160 cm cobrint el fullam, amb multitut de flors de color rosat a porpra molt vistoses en massa. Les fulles es tornen de color bronze a la tardor i mantenen aquesta coloració fins ben entrat l'hivern.
Usos freqüents: Molt apta per a jardineria de baix manteniment, en llocs secs i calorosos. Molt útil també com a cobresol per a grans extensions, talussos, parterres, bordures, etc., en zones seques i assolellades. És una bona protectora de l'erosió. El seu potencial ornamental és notable en formacions en masses, tant per la seva textura i floració d'estiu com pel fullam brozejat durant la tardor i part de l'hivern. Admet molt bé l'ajardinament en zones urbanes ja que tolera sense problemes la contaminació de l'aire.
Jardinería: Tot i que tolera bé l'ombra, en aquests emplaçaments la seva floració és pobre. Admet molt bé la poda. És aconsellable efectuar-la a principi de primavera abans que la planta no inicii un nou creixement. De vegades les panícules, força pesades, cauen si la planta no ha estat renovada mitjançant les podes. No presenta problemes greus de plagues o malalties.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Entapissants. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto