Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Eucaliptus archeri

Gènere: Eucaliptus
Espècie: archeri
Família: Mirtàcies
Distribució natural: Originària de Great Lake, a Tasmània (Austràlia).
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Indiferent a la natura àcida, neutre o bàsica del substrat. Pot viure bé en sòls sorrencs, argilosos i llimosos si disposa d'un bon drenatge. Resistent a les condicions de sequera del sòl i a la majoria de situacions edàfiques dels jardins urbans.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Blanc
Floració: Estiu
Porte: Petit arbre de fulla perenne d'aspecte atepeït quan és jove, i d'hàbit obert i de fins 12 m d'alçada i 10 m d'amplada en la maduresa.
Fulles: Perennes, orbiculars i sèssils en l'arbre jove, peciolades i ovades en l'arbre madur.
Resistència al fred: Zona 9 (-6,6 a -1,2º C)
Característiques: Petit arbre de fulla perenne d'aspecte tupid quan és jove, i de fins 12 m d'alçada en la maduresa. Amb fulles verd blavoses orbiculars, sèssils i oposades en els arbres joves, de 1,3-4 cm de llarg per 1-3,2 cm d'amplada, arribant a ser alternes, peciolades i d'orbiculars a ovades quan l'arbre és adult, de 4-9 cm de llarg per 0,9-3 cm d'amplada, amb marge que 'estreny de manera uniforme cap el peciol. L'escorça és d'un blanc a gris suau molt ornamental, la qual es despren en esquames que mostren una coloració rosada, gris, blanca i marró del tronc pelat. Els brots joves tenen un to rosat. Les inflorescències són axil•lars, no ramificades. Les flors, en grups de tres, són blanques. Tota la planta despren l'aroma dolç característic dels eucaliptus.
Usos freqüents: Molt apte per a condicions d'enjardinament difícils, xerojardineria i jardineria de baix manteniment. Es pot usar com a peu aïllat o en alineaments en mitjanes i en bardisses. Gràcies a la seva tolerància a la poda es pot fer servir com a arbust de mida mitjana (2-3 m d'alçada) o com a arbre. Molt apte per a fer pantalles contra els vents forts i fins i tot carregats de sal en zones costaneres (la formació de les pantalles és relativament ràpida gràcies al seu creixement vigorós). Es pot usar en zones fredes que arribin a -20º C. Molt apte per a plantacions en zones urbanes, tant en forma arbòria com arbustiva. Interessant també per les seves propietats aromàtiques. Molt atractiu per als insectes polinitzadors.
Jardinería: Molt pocs requeriments en jardineria. Usat com a arbust en alineaments per mitjanes o per pantalles la distància de sembra recomenada és de 1,5-1,8 m. Respon molt bé a la poda i rebrota amb facilitat. Per a mantenir-lo com a arbust es convenient dur a terme la poda a principi de primavera per tal de promoure fullam jove. La seva taxa de creixement és de 1,5 a 2 m per any. És una planta molt resistent a la majoria de condicions dels ajardinaments si disposa d'un bon drenatge i es planta a ple sol.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Aromátiques.  Arbòries.  Adaptades a zones litorals.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto