Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Erica scoparia

Gènere: Erica
Espècie: scoparia
Família: Ericàcies
Nom popular: Bruc d'escombres
Distribució natural: Originària d'Europa sudoccidental (Península Ibèrica i sud de França, i Balears) y a les Açores, Madeira i Canàries. Creix en brolles i boscs clars, en zones silíciques de les contrades mediterrànies plujoses. A Catalunya apareix als Prepirineus i territori ruscínic, olositànic, auso-segàrric i catalanídic N; al País Valencià a al territori catalanídic S, mediovalentí, serrànic i diànic; a les illes Balears es fa a les zones silíciques del nord de Menorca. De 0 a 1200 m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Planta calcífuga. Viu molt bé en sòls silícics. Pot arribar a viure en llocs calcaris si estan molt rentats de carbonats per les pluges. Prefereix sòls relativament profunds i amb certa humitat.
PH: Tendència acidòfila
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbust perenne mitjà d'1-3 m d'alçada, amb nombrosos branquillons erectes, llargs i poc ramificats.
Fulles: Perennes, linears, molt petites.
Resistència al fred: Zona 7 (-17,7 a -12,3º C)
Característiques: Arbust mitjà d'1-3 m d'alçada, amb nombrosos branquillons erectes, glabres, llargs i poc ramificats, amb petites fulles perennes linears de 4-7 per 0,5-0,9 mm de color verd fosc, lluents, més o menys disperses per les branques superiors. Floració a principi de primavera (de vegades finals d'hivern i fins i tot principi d'estiu segons les condicions tèrmiques), amb petites flors acampanades d'1,5-3 mm de color groc verdós que es vinclen cap en terra, les quals neixen en raïms en els extren de les tiges, i sobresurten poc d'entre les fulles degut al seu curt peduncle. El fruit és una petita càpsula glabra.
Usos freqüents: Apta per a jardineria de baix manteniment en zones silíciques o baixes en carbonat càlcic, i en terrenys pobres. Interessant com a mata aïllada o per a fer alineanents o mitjanes, o bardisses d'alçada mitja, d'entre 1 i 3 m.
Jardinería: Planta amb poc requeriments. Tolera la poda lleugera per a donar-li forma. No requereix sòls rics ni aports regulars d'aigua, tot i que els tolera si disposa d'un bon drenatge.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Medianas y setos. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto