Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Acer negundo subsp.californicum

Gènere: Acer
Espècie: negundo
Subespècie: californicum
Família: Aceràcies
Nom popular: Auró americà, negundo.
Distribució natural: Endèmica de Califòrnia, a Nordamèrica (muntanyes del Nord i Centre). De 0 a 1700 m.s.m. Considerada com a espècie invasora en moltes zones d’Europa, inclosos els espais naturals de la Península Ibèrica.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol o Mitja ombra
Requeriments edàfics: Prefereix els sòls àcids o neutres. S’adapta bé en argiles, llims o sorres. Té preferència pels sòls relativamente fèrtils.
PH: Tendència acidòfila o neutre
Color A: Groc
Floració: Primavera
Porte: Arbre de mida mitjana que arriba a 10-25 m d’alçada, amb un diàmetre del tronc de 30-50 cm, rarament fins 1 m.
Fulles: Caduques, freqüentment pinnades.
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Arbre diòic de mida mitjana que generalmente creix molt de pressa i viu pocs anys. Arriba a 10-25 m d’alçada, amb un diàmetre del tronc de 30-50 cm, rarament fins 1 m. D’escorça verdosa i de textura aspra. Molt sovint presenta diversos troncs i fa masses impenetrables. Al contrati d'altres aurons que presenten fulles simples palmades, el negundo les té generalmente pinnades i comportes. No obstant sovint presenta polimorfisme foliar, tot i que marquen una tendència cap a la forma palmada.
Usos freqüents: Molt usat en jardineria i com a arbre d’alineació per la seva facilitat de cultiu, el seu aspecte arquitectònic i el seu fullam atractiu, així com la seva resistència a la sequera. Molt apte per a crear ombres en zones assolellades. Molt interessant en zones ventoses.
Jardinería: De fácil implantació i manteniment. No té uns requeriments especials. Tolera bé la poda i les condicions de sequera. No cal protegir-la dels vents forts.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto