Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Opuntia polyacantha

Gènere: Opuntia
Espècie: polyacantha
Família: Cactàcies
Nom popular: Figuera de moro.
Distribució natural: Originària de Nordamèrica, des l’oest de Canadà, les Great Plains, el centre i oest dels EEUU, Arizona, Texas, Colorado, Nuevo México i Utah, i el nord de Mèxic, Chihuahua. Creix en molts tipus d’ambients, boscos de pins, prats, sabanes, matollars, garrigues.
Humitat: Baixa
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics. Requereix un bon drenatge. S’adapta bé en sorres, en sòls pedregosos o entre roques.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Rosa/Malva
Color B: Groc
Floració: Primavera
Porte: Mata molt ramificada que forma denses catifes de cladodis que assoleixen una alçada de 10-30 cm i una amplada de varis metres.
Fulles: Caldodis perennes
Resistència al fred: Zona 3 (-40,0 a -34,5º C)
Característiques: Mata mot ramificada que forma denses catifes de cladodis que assoleixen una alçada de 10-30 cm i una amplada de varis metres. Els cladodis són arrodonits, ovats, de color blau verdós, sense pèls, de 5 a 12,5 cm de llarg i 1 cm de gruix. Les areoles porten de 6 a 10 espines cadascuna, de rectes a corbades, de 1 a 12 cm de llarg. Floreix de maig a juny. Les flors són rosades o grogues de 4,5 a 6 cm de llargària i amb un diàmetre de 4,5 a 8 cm. Els fruits són secs i bruns amb forma d’ou i un diàmetre d’1,2 a 2,5 cm.
Usos freqüents: Molt útil com a entapissant en terrenys molt secs i calents, exposats a forta insolació directa. Apta per a sorres i sòls pedregosos. Molt útil també en rocalles seques o en contenidors en els jardins. Molt apte en zones molt fredes.
Jardinería: Molt intolerant a l’ombra i a l’embassament del sòl. En condicions òptimes d’insolació no té cap mena de requeriments.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Entapissants.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto