Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Linum flavum

Gènere: Linum
Espècie: flavum
Família: Linàcies
Nom popular: Lliri groc.
Distribució natural: Originària d’Europa central i meridional.
Humitat: Baixa o mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en sòls àcids, neutres o bàsics, tot i que de forma natural tendeix als sòls alcalins. Creix bé en rocalles fortament calcàries. Tolera bé la sequera del substrat, però no adment els embassaments d’aigua.
PH: Sense tendència limitant
Color A: Groc
Floració: Primavera Estiu
Porte: Planta perenne robusta, erecta, glabra, de fins a 30 cm d’alçada i fins a 20-30 cm d’amplada.
Fulles: Perennes
Resistència al fred: Zona 4 (-34,4 a -28,9º C)
Característiques: Planta perenne robusta, erecta, glabra, de fins a 30 cm d’alçada i fins a 20-30 cm d’amplada. De fulles verd fosques, les inferiors en forma de cullera, les superiors lanceolades. Floreix abundosament entre primavera i estiu de color groc, en inflorescències en raïms terminals. Flors amb 5 pètals de fins a 2 cm de llargària, de limb ovat. Sèpals lanceolats i punxeguts.
Usos freqüents: Molt apte per a jardins de roques i jardins de baix maneniment, en llocs de bon drenatge i exposats a la insolació directa. Molt útil en ambients urbans per la seva tolerància a la contaminació. Molt atractiva per a les abelles, papallones i ocells en els jardins. Interessant per a aportar una textura fina i delicada a la composició dels jardins.
Jardinería: És força tolerant a la sequera. No requereix esmenes en sòls fortament calcaris. Evitar els embassaments dels substrat.
Agrupacions:  Autòctones.  Persistents.  Perennifòlies.  Rocalles.

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto