Gènere
Espècie
NEC. HÍDRIQUES
ÈPOCA DE FLORACIÓ
Resistència al fred
NEC. INSOLACIÓ
Color Floració
TENDÈNCIA PH

Celtis bungeana

Gènere: Celtis
Espècie: bungeana
Família: Ulmàcies
Distribució natural: Originari d'Àssia de l'Est (Xina i Corea). Es troba en boscos, vores de camins, de 100 a 2300 m.s.m.
Humitat: Baixa o Mitjana
Insolació: Sol
Requeriments edàfics: Viu bé en substrats àcids, neutres o alcalins. Tolera els sòls pobres en nutrients. La seva part subterrània creix amb més vigor en suports amb textura franca o arenosa. Suporta bé els sòls secs i humits sempre que disposi d'un bon drenatge. No tolera l'embassament del sòl.
PH: Sense tendència limitant
Floració: Primavera
Porte: Arbre de fulla caduca de fins 15 m d'alçada.
Fulles: Caduques
Resistència al fred: Zona 5 (-28,8 a -23,4º C)
Característiques: Arbre de fulles caduques de 10-15 m d'alçada. De gemmes hivernals marrons, d'1-3 mm, glabres. Peciols de les fulles de 0,5-1,5 cm, de color groc pàl•lid o marró, de vegades pubescents quan són joves. Limbs de les fulles oblongues o ovats, de 3-7 x 2-4 cm, com de paper gruixut, glabres excepte flocs de pèls en els nervis principals de l'envers, i amb els marges lleugerament serrats en la meitat apical. Branques molt linears i no dividides. Infrutescència solitària, prima, glabra, d'1-2,5 cm d'amplada. Una o dues drupes per infrutescència, de color blau negroses al madurar, més o menys globoses, de 6-8 mm de diàmetre. Floreix entre abril i maig, i fructifica entre octubre i novembre.
Usos freqüents: En alineaments, i en jardineria urbana en la major part de condicions habituals, si els escorcells disposen d'un bon drenatge. Útil en zones d'hiverns freds.
Jardinería: És convenient disposar d'un bon drenatge del substrat, ja que no tolera els embassaments. És molt exigent quan a l'exposició al sol: únicament tolera la insolació directa.
Agrupacions:  Al·lòctones.  Persistents.  Caducifòlies.  Arbòries. 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto